Apple acorda o noua runda de bonusuri de 200.000 de dolari pentru a-si pastra inginerii

Intodeauna o companie mare va face compromisuri mai ales in ceea ce priveste oamenii care o ajuta sa dezvolte conceptele produselor ce vor aparea pe piata. In cazul unei companii din Silicon Valley, recompensele pot fi enorme pentru niste oameni care doar proiecteaza cum ar trebui sa arate viitorul gadget revolutionar al companiei, insa sunt si vor fi in continuare cei mai bine platiti angajati dintre cei care nu se afla la birouri. Pana la urma, Apple este o companie mare, si nu se poate spune ca nu are resursele financiare necesare pentru a asigura un mediu de lucru cat mai placut pentru acesti angajati. In momentul de fata, acestia nu lucreaza inca, insa sunt asteptati sa se intoarca in cadrul companiei la inceputul lunii aprilie, atunci cand va incepe si politica de a lucra mai mult de la birou decat de acasa, comparativ cu modul in care au stat lucrurile din cauza pandemiei de coronavirus ce a afectat profund planeta in ultimii ani. Astfel, cei de la Apple au platit din nou unora dintre inginerii sai bonusuri pe actiuni, de aceasta data cu valori cuprinse intre 100.000 și 200.000 de dolari, potrivit unui raport care a inceput sa circule in presa americana in cursul zilei de vineri.

Face parte dintr-un efort de mentinere a inginerilor software si hardware in cadrul companiei, actiunile respective fiind investite pe parcursul mai multor ani, a raportat Bloomberg, citand surse anonime. Apple nu a raspuns imediat unei solicitari de comentarii din partea mai multor publicatii din presa americana, printre care si cei de la Bloomberg. In momentul de fata, aceasta stire vine la putin timp dupa alta majorare a celor de la Apple, una in care compania a emis bonusuri surpriza pentru actiunile angajatilor care au inregistrat cele mai mari performante la locul de munca, in cadrul lunii decembrie, in diferite divizii, inclusiv design silicon, casti de realitate virtuala, hardware si unele grupuri de software si operațiuni. Bonusurile raportate au variat intre 50.000 si 180.000 de dolari. Desigur, vorbim doar despre ingineri aici, nu si despre angajatul de rand care se ocupa de materializarea produsului respectiv pentru ca acesta sa poata aparea pe piata. 

Concurenta dintre giganții tehnologici pentru a atrage si mentine talente in cadrul companiilor lor este acerba atunci cand vorbim despre un mediu atat de competitiv precum este Silicon Valley, iar miscarea vine si pe masura ce Apple si-a stabilit asteptarile de revenire la birou, o revenire ce a fost anuntata la inceputul acestei luni, dupa aproximativ doi ani de lucru de la distanta pe fondul pandemiei de COVID-19. In timpul adunarii anuale a actionarilor a companiei, directorul executiv al Apple, Tim Cook, a declarat ca angajatii se vor intoarce la munca in persoana incepand cu luna aprilie. Angajatii vor trebui sa lucreze de la birou cel puțin o zi pe saptamana incepand cu data de 11 aprilie si cel puțin trei zile pe saptamana pana pe 23 mai.

„Pentru multi dintre voi, stiu ca revenirea la birou reprezinta o piatra de hotar mult așteptata si un semn pozitiv ca ne putem angaja mai pe deplin cu colegii care joaca un rol atat de important in viata noastra”, a spus Cook intr-o nota la inceputul lunii martie. „Pentru altii, poate fi, de asemenea, o schimbare nelinistitoare”. Normal, din moment ce oamenii s-au obisnuit timp de doi ani de zile cu munca de acasa si tu ii trimiti inapoi la birouri, ei s-au invatat sa nu mai iasa din casa pentru nimic altceva decat a face cumparaturi sau a mai iesi din cand in cand in oras cu prietenii sau cu familia. E cel mai greu sa te dezobisnuiesti cu un anumit stil de viata.