Actualizarea IOS 14.5

IOS 14 s-a lansat anul trecut, fiind sistemul de operare care a fost incorporat in seria noua de iPhone 12. A adus o serie de actualizari si de functii si specificatii care erau dorite de mult timp, dintre care unele imprumutate de la telefoanele Android. Urmatoarea versiune este IOS 14.5, dar nu va avea modificari atat de mari precum IOS 15, dar aceasta versiune este posibil sa apara abia in septembrie. Daca vrei sa afli mai multe despre ce modificari va aduce versiunea IOS 14.5, te invit sa urmaresti randurile de mai jos.

IOS 14.5 este inca in versiunea beta, deci inca se mai pot adauga alte completari. Inca nu exista informatii exacte cu privire la data in care va fi disponibila noua versiune, dar avand in vedere ca IOS 14.4 s-a lansat la sfarsitul lunii ianuarie, este posibil ca IOS 14.5 sa vina la sfarsitul acestei luni sau la inceputul lunii martie.

Cu toate acestea , aceasta noua versiune este posibil ca vina cu o serie de functii utile. 

Este posibil sa vina cu o imbunatatire pentru Face ID in care sa se accepta masca. FAce ID-ul nu a fost o metoda biometrica prea buna, avand in vedere ca in marea partea a timpului purtam masti. Daca ai un Apple Watch, tot ceea ce va trebui sa faci este sa ridici telefonu, ca si cum ai folosi Face ID, iar cand telefonul se va debloca, ceasul va vibra. 

Pana acum Apple Music era singurul player implicit, nu puteai sa alegi altul, dar noua versiune va permite modificarea acestui aspect astfel ca vei putea sa iti alegi un alt player. Mai intai va trebui sa te decizi ce player vei dori sa il ai ca implicit, pentru ca exista unele care nu sunt acceptate.

Alta modificare este referitoare la transparenta de urmarire a aplicatiilor. Adica aplicatiilor vor fi nevoite sa obtina permisiunea inainte de a distribui activitatea altor site-uri. Facebook foloseste adesea aceasta urmarire a activitatii, dar cu IOS 14.5 vei putea renunta.

Daca ai PS5 sau Xbox Seria X, IOS 14.5 iti va fi de mare folos, pentru ca va avea un suport pentru ambele console.

Ca o functie similara cu Waze, IOS 14.5 va dezvalui o noua functia, MacRumors, ceea ce inseamna ca in Apple Maps vei putea afla daca sunt accidente pe drum, pericole, vei primi avertizari cu privire la viteza si multe altele.

Acestea fiind spuse, daca ti-ai actualizat telefonul la IOS 14.4 si ai observat ca nu ai fost introduse alte modificari, desi iti doreai, IOS 14.5 va aduce cateva schimbari care sa speram ca vor fi foarte utile si care sa functioneze perfect.