Razer Book 13- review

Daca iti doresti ca anul acesta sa iti cumperi un nou laptop, pentru ca laptopul a devenit un gadget indispensabil pentru multe persoane, poate ca esti interesat sa afli cateva detalii despre Razer Book 13. Este usor de transportat, este subtire, are performante bune. Nu este un laptop in special pentru jocuri, ci mai mult pentru cei care lucreaza in domeniul productivitatii. El concureaza cu Dell XPS 13, HP Spectre x360 13, MacBook Air si Surface. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre acest laptop, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

Razer Book 13 costa 1.199 de lire sterline pentru modelul de baza. Laptopul are corpul din aluminiu, ofera o senzatie premium, are un design modern. Are un ecran ce are un raport de aspect de 16:10, are 13,4 inci, are rame subtiri. Tastatura este iluminata. 

Laptopul este dotat cu procesorul Intel Tiger Lake de a 11-a generatie, alaturi de o memorie RAM de 8 GB, fiind potrivit pentru lucrul in Microsoft Office, pentru videoconferinte pe Zoom, navigare web solicitanta, chiar si editarea pozelor. Procesorul este suficient de puternic sa se descurce si cu cateva jocuri, dar care nu sunt foarte complexe si intense. Exista mai multe versiunea, printre care si unul ce are un ecran 4K, iar acela a rezistat timp de 10 ore de utilizare. Asta inseamna ca laptopul va rezista la o singura incarcare pe parcursul unei zile intregi de utilizare. Are 2 porturi Thunderbolt 4, ceea ce inseamna ca se poate incarca prin USB-C prin ambele parti. Mai are un port HDMI 2.0, USB-A, un slot pentru un card de memorie si o mufa pentru casti. 

Ecranul este tactil, raportul de aspect este mai mic, dar ofera o calitate foarte buna a videoclipurilor, potrivit pentru Netflix, Youtube, chiar si la utilizarea simpla de zi cu zi. 

Razer Book 13 este primul laptop lansat de aceasta companie dedicat producatorilor. Pana acum compania realiza laptopuri pentru jocuri. Cu toate acestea, nu pot fi toate perfecte, deci, laptopul se incalzeste destul de repede in partea de jos. Ventilatorul face un zgomot destul de puternic. Este posibil ca in unele activitati sa se mai strecoare cate o intarziere. Vei observa ca tastatura nu este prea mare si poate ca va dura pana cand te vei acomoda cu ea. Camera web nu este prea buna, pentru ca marginile sale sunt subtiri. Dar de obicei laptopurile nu au camere web prea bune. 

Acestea fiind spuse, Razer Book 13 este un laptop destul de bun, are un design premium, performante pentru productivitate bune, se descurca si cu multitasking-ul. Este un bun inceput al Razer pentru seria de laptopuri care nu se dedica jocurilor, deci mai are timp sa imbunatateasca unele aspecte.