Lansarea IOS 14

Lansarea IOS 14

Chiar daca Iphone 12 nu a fost lansat inca, IOS 14 a sosit, la fel si iPad OS 14. Apple a anuntat lansarea celui mai nou sistem de operare deodata cu lansarea celor mai noi iPad Air, iPad de-a 8-a generatie, noul Apple Watch Seria 6 si noul abonament la Apple One. Chiar daca ne asteptam ca IOS 14 sa se lanseze fie deodata cu Iphone 12 mai devreme, fie dupa lansarea Iphone 12, din cauza coronavirusului, lansarea Iphone 12 va mai dura ceva. IOS 14 aduce si alte noi functii cu el, pentru a afla cum sa il descarci si care sunt functiile noi pe care le aduce, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

Inainte de a te chinui sa descarci IOS 14 si sa observi ca nu se poate, asigura-te ca Iphone-ul tau este compatibil cu IOS 14. Orice dispozitiv lansat dupa 2015 va beneficia de noul sistem de operare. Inainte de a incepe descarcarea, asigura-te ca vei face o copie a fisierlor si pozelor tale. Trebuie sa intri la Setari, sa apesi pe numele tau si apoi pe iCloud. Apoi, iCloud Backup si Backup Now. Pentru a descarca IOS 14, trebuie sa intri la Setari- General- Actualizare software. Te va anunta daca se poate descarca IOS 14 sub forma de notificare. Introdu codul de acces cerut, iar sistemul de operare va incepe sa se descarce. Daca nu vei reusi sa descarci asa, poti sa incerci cu ajutor laptop-ului. Daca ai MacOS Catalina 10.5, apasa pe Finder. Dar daca ai un calculator sau MacOS Mojave sau alta versiune mai veche, apasa pe iTunes. Apoi apasa pe Iphone- General/ Setari- Verificare actualizare- Descarcare actualizare. Daca ti se va solicita, va trebui sa introduci parola, iar IOS 14 va incepe sa se descarce. 

Ecranul de pornire primeste un design nou odata cu IOS 14. Widget-urile de meteo, stiri se pot aseza oriunde langa aplicatii. Aplicatiile se pot organiza acum in cateva foldere. In partea de sus se va afla o bara de cautare, pentru a cauta mai repede aplicatia dorita. 

Apelurile telefonice nu vor mai ocupa intregul ecran in timp ce iti rezolvi alte treburi pe telefon, ceea ce inseamna ca daca nu vei dori sa raspunzi, nu va trebui sa astepti pana cand acea persoana va inchide, ci poti sa continui sa iti rezolvi treaba. Nici Siri nu mai ocupa tot ecranul atunci cand este declansata. Va aparea sub forma unei animatii mici in partea de jos, iar mesajele audio se pot trimite de la Siri la alte persoane. 

Acestea fiind spuse, pentru a-ti fi usor in descarcarea noului sistem de operare, mai sus sunt prezentate cateva metode, iar noul IOS 14 iti aduce cateva functii foarte utile, dintre care am descris cateva.