Cele mai bune masini de tuns iarba

Daca ai o gradina sau o curte mare, poate ai nevoie de o masina de tuns iarba, pentru a avea un gazon foarte frumos si ingrijit. Asa ca, daca vrei o masina de tuns iarba care sa aiba o durata destul de mare a vietii  bateriei si care sa fie mai performante in lista de mai jos vor fi prezentate cateva modele de top. 

Stihl RMA 235 costa 329 de lire sterline, are o baterie de litiu AK20 36V si cantareste 14 kilograme. Maneta de reglare a inaltimii este acceptabila si are 5 trepte de inaltimi de taiere pe care poti sa le selectezi, in functie de cum vrei sa fie taiata iarba, intre 25mm si 65 mm. Are si o cutie in care se va aduna toata iarba taiata avand o capacitate de 30 de litri. Avand 14 kg este usor de dirijat printre flori si pe langa garduri. Are o baterie destul de buna, fiind capabil sa taie 250 de metri de iarba la o singura incarcare, fiind dimensiunea unui teren de tenis, fiind potrivit pentru gradinile medii sau mici. Nu produce un zgomot foarte deranjant, astfel ca vecinii tai nu se vor plange daca te decizi sa tunzi iarba dimineata mai devreme sau seara mai traziu. Dispune si de un mod eco care are rolul de a creste durata de viata a bateriei si de a reduce viteza. 

Husqvarna LC 141iV costa 599 de lire sterline si are un design placut pentru o masina de tuns iarba si este si moderna, pentru ca are o tastatura digitala pentru a afisa modurile de functionare si are si o setara “salvare” si una “normala”, potrivite atunci cand vrei sa prelungezi durata de viata a bateriei. Manerul este usor de montat si de dirijat si se poate depozita fara probleme. Manerele sunt confortabile si nu va trebui sa impingi prea tare pentru ca masina sa se deplaseze. Are un panoul de control care poate seta viteza de la 4 km/h la 30 km/h in functie de cat de repede vrei sa se deplaseze. Are 10 trepte de inalimi de taiere, de la 25 mm pana la 75 mm. Aceasta masina mai vine la pachet cu o baterie, ochelari si un kit. 

Spear & Jackson 40V S4042X2CR costa 280 de lire sterline si are 6 inaltimi de taiere, intre 22 mm si 72 mm. Are o cutie in care se va strange iarba de 50 de litri. Spre deosebire de celelalte modele, acesta are un zgomot mai puternic. 

Prin urmare, daca ai nevoie de o masina de tuns, poti sa alegi dintre cele trei modele descrise anterior, in functie de ce preferinte ai si in functie de cat de mare este curtea sau gradina ta.