Iphone SE VS Iphone 8

Compania Apple este cunoscuta pentru telefoane de calitatea doar ca scumpe. Anul acesta se va lansa Iphone 12 care va avea un pret destul de mare si avand in vedere situatia financiara a multor oameni cauzata de criza coronavirus, s-ar putea sa aiba vanzari destul de mici, de aceea ei s-au gandit ca ar fi bine sa lanseze Iphone SE care costa doar 400 de dolari si care este o combinatie intre Iphone 8 si Iphone 11. 

Cand a debutat, Iphone 8 a costat 699 de dolari, iar acum se afla la pretul de 499 de dolari. Daca vrei sa iti cumperi Iphone 8, mai bine ai mai astepta putin ca sa iti cumperi Iphone SE care are functii mai noi, un procesor nou si puternic. 

Chiar daca are cateva dintre specificatiile pe care le are Iphone 8, SE are un procesor Bionic A13 , este dual-sim, si mai are inca o serie de functii ale camerei. Asa ca, daca vrei un Iphone nou, dar si ieftin, SE este alegerea potrivita.

Daca deja ai un Iphone 8 care functioneaza bine, nu ai motiv pentru a-l schimba pentru SE. Dar daca vrei un Iphone 8 nu vei avea functiile noi pe care le are SE si mai exista posibilitatea ca actualizarile software de la Apple sa nu mai functioneze chiar atat de bine, fiind un dispozitiv vechi de 3 ani.  

Daca faci o comparatie intre Iphone SE si 11 vei vedea diferenta de la prima privire, pentru ca 11 este mai mare. Dar daca vei vedea un telefon Iphone 8 si unul SE nu vei vedea nicio diferenta la prima privire pentru ca arata la fel. Ambele au un ecran de 4,7 inci, un buton Home si deblocarea telefonului cu amprenta, ambele sunt rezistenta la apa de IP67. 

Cateva diferente minore intre cele doua modele se refera la faptul ca Iphone 8 are 3D Touch, care iti permite sa accesezi aplicatiile din meniu daca  apesi mai tare pe ele. Apple a inceput sa elimine treptat functia incepand de la Iphone XR.  Functia 3D Touch a fost inlocuita cu Haptic Touch care indeplineste acelasi lucru, doar ca trebuie sa ti lung apasat pe aplicatie. Iphone 8 este disponibil in negru, alb si auriu, iar SE este disponibil in negru, alb si rosu. 

Ambele camere au 12 megapixeli, iar camerele frontale au 7 megapixeli. Ambele au modul portret, HDR, Deep Control, corectarea ochilor rosii, functia de inregistrare rapida. 

Ambele telefoane au rezistat 13 ore la redare video si audio wireless. Ambele au optiune de memorie de 64GB, 256GB, dar la SE se mai aduga memoria de 128GB. 

Asadar, daca ai deja un Iphone 8 nu cred ca este necesar sa il inlocuiesti cu SE daca el functioneaza bine, dar daca vrei sa iti cumperi unul varianta mai buna este sa alegi Iphone SE, pentru ca este un telefon nou, performant si ieftin.