Moduri prin care sa eviti coronavirusul cand pleci de acasa

In cazul de pandemie cu virusul corona, fiecare stat a luat masuri de siguranta pentru a se inceta raspandirea lui si este foarte important sa stam in casa si doar in cazuri de urgenta sa parasim locuinta. Cumparaturile sunt permise, dar acest lucru nu inseamna sa mergi in fiecare zi la cumparaturi. Dar cand mergi, trebuie sa fii foarte atent la riscuri si pe cat posibil sa te protejezi (dezinfectarea masinii dupa ce te intorci, a casei, a mainilor tale). 

Primul lucru pe care trebuie sa incerci sa il faci este sa eviti sa iti foloseste atat de des mana. Daca trebuie sa deschizi o usa, foloseste-te de cot, de sold, de picioare. Daca trebuie sa te speli pe maini in locuri publice, incearca sa deschizi robinetul cu incheietura mainii. Daca trebuie sa deschizi o usa infasoara-ti maneca in jurul mainii si asa sa o deschizi. Dupa aceea poti sa iti dai la spalat bluza. 

Al doilea lucru important este sa pastrezi distanta. Distanta de 6 metri este recomandata si desi este destul de greu de respectat ar trebui sa incerci pe cat posibil. Asteapta la liniile care sunt semnalate in magazin. In cazul in care observi ca o persoana sta prea aproape de tine, fa un pas inapoi sau spune-i politicos sa pastreze distanta pentru ca si tu asta incerci. 

Unele cladiri au butoane care iti permit sa deschizi o usa si este indicat sa le apesi cu umarul, cotul, soldul si chiar piciorul, evita sa apesi cu degetul. 

Folosirea servetelelor dezinfectante la telefonul mobil este eficienta, de aceea incearca sa nu iti pui telefonul pe alte suprafete. Pastreaza-l curat pentru ca il folosesti destul de des. Daca ai chiar nevoie sa iti pui telefon pe o suprafata, pune mai intai un servetel, dupa aceea pune si telefonul. 

Daca nu trebuie sa cumperi asa multe lucruri incearca sa nu iei un cos de cumparaturi si foloseste-ti punga de acasa. In cazul in care este nevoie sa iei un cos, asigura-te ca ai servetele dezinfectante la tine ca sa stergi manerul. 

Foloseste o manusa sau interiorul unei pungi pentru a-ti cumpara legumele si fructele dorite, pentru a nu pune mana pe toate. 

Cand ai ajuns acasa, spala-te neaparat pe maini. Dupa aceea iti poti atinge ochii, nasul, gura si fata. 

Daca ai posibilitatea de a plati prin intermediul cardului, foloseste-l. Este mai putin periculos sa folosesti cardul, prin intermediul banilor virusul se poate transmite mai usor. 

Acestea fiind spuse, incearca pe cat de mult posibil sa pastrezi distanta, sa folosesti servetele dezinfectante si sa nu iti folosesti asa de mult maini, incearca sa deschizi usi cu soldul sau picioarele pentru siguranta ta si a celor de acasa.