PayPal va cumpara un serviciul Honey pentru 4 miliarde de dolari

PayPal a anuntat, in cursul zilei de miercuri, ca va achizitiona serviciul online pentru incheierea contractelor Honey Science contra unui cost in valoare de 4 miliarde de dolari. Fondata in 2012, Honey opereaza o extensie de browser care ii ajuta pe utilizatori sa gaseasca oferte prin cautare automata si prin aplicarea cupoanelor pentru mii de magazine online. Odata instalata, extensia Honey va afisa un ecuson alaturi de pretul unui articol online, care indica cel mai bun pret de pe piata pentru a incheia o investitie sau o afacere. Cu alte cuvinte, acest serviciu este unul dintre cele mai utile atunci cand vine vorba despre shopping in mediul online. Cea mai buna parte este ca nu trebuie sa mai stai sa cauti printr-o gramada de site-uri si de magazine online, aceasta aplicatie iti va simplifica cautarea prin a-ti arata direct cele mai bune si mai profitabile oferte de pe piata la momentul actual. 

Honey sustine ca, in prezent,  lucreaza cu in jur de 30.000 de comercianti retail din mediul online, pe domenii de activitate variind de la moda la tehnologie si are 17 milioane de utilizatori lunari activi. Adica pe aceasta extensie se pot gasi tot felul de oferte, de la cele mai bune haine la preturile cele mai atractive (probabil fake-uri de la vreun brand gen Louis Vitton) pana la ultimele dispozitive pe care ai putea sa ti le achizitionezi. Spre exemplu, ultimul model de televizor smart sau telefon la un pret avantajos (la telefoane, o sa fie probabil un smartphone mid-range, pentru ca acelea au cea mai buna calitate pentru un pret destul de mic). 

Cei de la PayPal au declarat ca aceasta achizitie va ajuta institutia bancara sa-si extinda disponibilitatea catre consumatori si ii va ajuta pe comercianti sa castige noi clienti. Ceea ce e o afacere plus-plus pentru ambele parti, pentru ca profitul poate veni atat la PayPal, cat si la comerciantii online cu site-urile lor de retail. “Combinarea produselor de consum complementare ale companiei Honey cu platforma noastra va spori semnificativ capacitatea noastra de a conduce implicarea si de a juca un rol mai semnificativ in viata de zi cu zi a consumatorilor nostri”, a declarat directorul executiv al PayPal, Dan Schulman, intr-un comunicat emis pe aceasta tema.

Achiziția este cea mai mare din istoria de doua decenii a celor de la PayPal. Pana la momentul acesta, cea mai mare achizitie a companiei de plati online a fost tranzactia de anul trecut pentru cumpararea companiei suedeze de plati iZettie, contra unei sume in valoare de 2,2 miliarde de dolari. Co-fondatorii Honey, Ryan Hudson si George Ruan, vor continua sa conduca Honey dupa finalizarea achizitiei, a declarat PayPal. Deci, intr-un fel, compania doar va trece in subordinea PayPal, la fel cum Whatsapp si Instagram sunt detinute de catre Facebook. Pentru ca nu este vorba de o fuziune in care cele doua companii sa aiba o singura identitate in urma tranzactiei. Acordul urmeaza sa se incheie pe durata primului trimestru al anului 2020.