Nintendo Switch Lite, consola de gaming portabila pe care ti-ai fi dorit-o dintodeauna

Atunci cand au aparut primele speculatii in legatura cu o versiune portabila si mai ieftina a celebrei console Nintendo Switch, fara controale detasabile Joy-Con si care nu se putea conecta la un televizor, o multime de gameri au fost extrem de entuziasmati de aceasta initiativa. Iar noul dispozitiv al celor de la Nintendo urmeaza sa fie lansat in data de 20 septembrie. Nintendo Switch Lite va costa doar 200 de dolar. Acesta este cu 100 de dolari mai ieftin in comparatie cu switchul original si, de asemenea, micsoreaza modelul anterior cu un ecran de 5.5 inch, de 720p. Dar, de asemenea, canale de conectivitate TV prin USB-C, si nu mai are controale detasabile deranjante. De asemenea, este o solutie extraordinara atunci cand vine vorba de gaming in deplasare. In cazul de fata, cei mai multi gameri aleg sa joace jocurile lor de pe smartphone sau, eventual, de pe tableta. Insa, acum un Nintendo Switch Lite prezinta o solutie mult mai buna pentru gamingul in deplasare, fiind, la urma urmei, exact acel tip de consola portabila pe care il vedeai la un moment dat in desene animate sau filme science-fiction si iti inchipuiai cum ar fi daca ar exista un astfel de dispozitiv si in viata reala. 

Noua consola portabila a japonezilor se bazeaza cam pe acelasi hardware pe care il poti gasi si pentru modelul standard Nintendo Switch si, implicit, vei avea parte de aceeasi librarie de jocuri in cazul in care te decizi ca se merita sa incerci sa ai o sesiune de gaming in afara casei prin intermediul unei console portabile in dauna unui smartphone sau a unei tablete. Pe de alta parte, insa, este un mic detaliu faptul ca versiunea Switch Lite este putin  mai mica in comparatie cu originalul, motiv pentru care este si semnificativ mai ieftina. Diferenta, dupa cum am spus mai sus, consta in aproximativ 100 de dolari sau 100 de euro, in functie de zona in care te afli pe mapamond. Sau de sute de lei, daca te afli in Romania (cam 400 de lei este diferenta pe care o poate face 100 de dolari pentru preturile de la noi; stiu preturi mari, remuneratie mica dupa buget).

Nintendo Switch Lite prezinta un ecran HD cu diagonala de 5.5 inch. Este disponibil în trei optiuni de culoare, toate oferind un plus de eleganta design-ului deja atractiv: galben, gri si turcoaz. Vor exista si niște editii limitate ale produsului cu finisaje ”Pokemon Sword” si ”Pokemon Shield”, desi nu ne putem da seama exact ce inseamna genul asta de finisaje. In fine, poate ca nu conteaza la fel de mult pentru produsul final. 

Lite nu este o continuare a Switch. Este mai mult un spin-off low-cost. Acesta va fi, de asemenea, singurul nou hardware Nintendo Switch in aceasta vara, intrucat cei de la Bowser sustin ca modelul Switch original nu va primi actualizarea in momentul de fata. Dar poate că este exact ceea ce este necesar. In cele din urma, este un Switch disponibil la un pret mai mic.