Google a confirmat oficial Pixel 4, intr-o poza pe Twitter

Dupa sute de leak-uri despre Google Pixel 4 care au circulat pe internet in cursul ultimelor saptamani, Made by Google, canalul oficial de Twitter al companiei americane, a postat  prima fotografie in care confirma oficial viitorul telefon emblematic al celui mai mare motor de cautare de pe internet. Imaginea pare sa confirme faptul ca dispozitivul va avea un aparat de fotografiat cu trei senzori pe spate. Zvonurile de la inceputul acestei saptamani au sugerat ca telefonul Pixel 4 ar putea fi echipat cu chipul de proiect Soli al gigantului tehnic, care ar permite utilizatorilor sa opereze telefoane prin intermediul unor simple gesturi ale mainii, folosind, in acelasi timp, si senzorii de miacare bazati pe radar ai Google. Avem motive proprii pentru care credem ca Google a dezvaluit acum imaginea oficiala pentru viitorul model Pixel 4.

Mai ales pentru faptul ca, in cursul Tweetului respectiv, cei de la Made by Google spun “Well, since there seems to be some interest, here you go! Wait ’til you see what it can do. #Pixel4” (adica, “Din moment ce pare ca exista ceva interes [pentru acest model], uitati-l aici! Asteptati pana vedeti ce poate face.”). E clar, avem confirmarea oficiala a faptului ca cei de la Google urmeaza sa lanseze noul smartphone in cursul acestui an, dupa ce au aparut si modelele Pixel 3a si Pixel 3a XL, pe care motorul de cautare planuia sa le dezvolte ca smartphone-uri mid-range. Adica alternative mai ieftine la adresa modelului principal, Google Pixel 3. La inceputul anului, cele doua modele, inca nelansate, erau adesea confundate cu Google Pixel 4, motiv pentru care este o usurare sa le vedem lansate pe ambele pe piata de telefoane mobile anul acesta.

Cat despre tehnologia pe care gigantul motor de cautare tocmai planuieste sa o includa in viitorul sau smartphone, cei de la Google a dezvaluit proiectul Soli la I / O inca din 2016. Au facut aceasta dezvaluire prin intermediul unui videoclip in care infatisau exact modul in care oamenii ar putea utiliza tehnologia pentru a-si controla smartwatch-ul si difuzoarele inteligente prin miscarea mainilor si a degetelor. Ceea ce nu ar fi o caracteristica rea de a fi continuta de catre nici una dintre telefoanele mobile disponibile. Cu toate ca, cel mai probabil, va fi disponibila doar pentru modelele Pixel pana ce alte companii din domeniul tech vor reusi sa reproduca un astfel de lucru. Nu ca ar prezenta un factor de interes pentru o multime de companii, totusi.

De asemenea, despre noul smartphone al celor de la Google, Pixel 4, se zvoneste ca va avea un notch (ceea ce nu este un lucru prea bun), doua  difuzoare asezate pe marginea din ambele parti ale portului USB-C, iar butoanele de volum si putere vor fi situate in partea dreapta a telefonului. Se pare ca viitorul model nu va prezenta nici un scaner de amprente sau vreun fel de buton pe partea sa stanga. Ultimul, si probabil cel mai important zvon in legatura cu Pixel 4 este ca acesta va fi lansat in octombrie si probabil va rula Android Q.