APEX Legends

Apex Legends este un joc battle-royale, gratuit, dezvoltat de compania americana Respawn Entertainment si lansat de Electronic Arts. A fost lansat pentru Microsoft Windows, PlayStation 4 si Xbox One pe data de 4 februarie 2019, fara nici un anunt prealabil sau orice alta forma de marketing. Este de remarcat succesul pe care il are acest joc in doar o luna de cand a fost lansat, ajungand la peste 50 de milioane de jucatori, si este deja considerat atat similar cu, cat si un potential rival pentru, Fortnite, jocul battle-royale ce a devenit popular in cursul anului trecut.

Gameplay

Modul de joc al Apex Legends imbina mai multe elemente dintr-o varietate de jocuri video, printre care seria Titanfall de la Respawn, jocurile de tip battle-royale, jocurile shooter si cele cu naratiuni in evolutie. Aproximativ saizeci de jucatori sunt plasati unul impotriva altuia pe o insula, in grupuri de cate trei, unul dintre jucatori controland locul unde echipa lor va ateriza. Echipele trebuie sa caute arme si alte resurse pentru a lupta impotriva altor echipe, terenul de joc contractandu-se treptat in marime pana cand ramane doar o singura echipa, astfel terminandu-se meciul. Jocul include, de asemenea, pachete de ingrijire medicala si posibilitatea de a readuce in joc coechipierii pentru o anumita perioada de timp. Comunicarea cu ceilalti membri ai echipei se poate realiza prin chat vocal sau printr-un sistem ping, permitand astfel colegilor de echipa sa marcheze cu usurinta proviziile, locatiile si dusmanii. Jocul iti pune la dispozitie opt eroi din care ai de ales cu cine joci, si dispune de un sistem de microtranzactii pentru articole cosmetice.

Noi produse cosmetice pot fi obtinute din deschiderea pachetelor Apex, care contin o gama variata de recomense, sau cumparate cu materiale de Crafting. Acestea pot fi obtinute si gratuit, jucatorul trebuind sa capete experienta. Cea mai valoroasa moneda a jocului, Apex Coins, poate fi achizitionata doar cu bani din viata reala si poate fi utilizata pentru a cumpara pachete Apex, a debloca anumite nivele sau pentru a cumpara produse cosmetice specifice.

Receptia

La lansare, Apex Legends s-a bucurat de o receptie in general favorabila. A frbrmoy. In scurt timp, al doilea cel mai revizuit joc pentru PlayStation 4 și Xbox One de pe site-ul Metacritic. Unele publicatii, precum Destructoid, Game Informer, GamesRadar + si PC Gamer au numit Apex Legends drept unul dintre cele mai bune jocuri pe genul battle royale lansat pana acum, mentionand si faptul ca are potentialul de a deveni un concurent important pentru  Fortnite Battle Royale in dominarea acestui gen de jocuri.

Criticii au apreciat mai ales modul de lupta al jocului. Destructoid a mentionat faptul ca loviturile de arma din Apex Legends ca fiind cele mai bune pe care le-au experimentat pana acum intr-un joc battle royale, desi s-au declarat usor dezamagiti de gameplay-ul foarte diferit in comparatie cu seria de jocuri Titanfall. Spre deosebire de aceastia, Javy Gwaltney de la Game Informer a declarat ca eliminarea elementelor din Titanfall si a altor jocurile anterioare dezvoltate de Respawn Entertainment nu a fost o pierdere atat de mare. El a adaugat ca modul de lupta a fost satisfacator, iar eroii jocului sunt pot crea lupte mai bune in comparatie cu cei ale altor jocuri din acest gen.