MacBook Pro, Air si Mac Mini

Apple inca nu si-a lansat toate dispozitivele din acest an, pentru ca urmeaza sa isi lanseze noile MacBook-uri, iar acestea nu vor mai avea procesoarele de la Intel, ci propriile procesoare de la Apple. Cele 3 dispozitive lansate acum, MacBook pro, Air si Mac Mini au ecrane de 13 inci, au o durata foarte buna de viata a bateriei si costa fie la fel ca modelele Intel, fie mai putin. Ele sunt dotate cu procesorul Apple M1. MacBook Air va avea un pret initial de 999 de dolari, dar pentru invatatori, pretul scade la 899 de dolari. Mac Mini va incepe cu un pret de 699 de dolari, fiind un pret cu 100 de dolari mai putin decat modelul anterior. Iar MacBook Pro se va vinde cu un pret initial de 1.299 de dolari, iar pentru invatatori cu 1.199 de dolari. Cele 3 dispozitive se pot precomanda si vor ajunge pe 17 noiembrie. 

Cele 3 dispozitive sunt dotat cu primul procesor de la Apple, M1, care are cea mai avansata tehnologie de fabricare. Are 8 nuclee, 4 de performanta si 4 de eficienta, iar GPU este gestionat tot d 8 nuclee, care ajuta si la durata de viata a bateriei. Compania spune ca este de 2 ori mai bun decat un procesor de la Intel. 

MacBook Air are o durata de viata de 15 ore la navigarea web si 18 ore la redarea videoclipurilor, filmelor. MacBook Pro a rezistat in testul de navigare web 17 ore si in cel de redare video a rezistat 20 de ore, avand o imbunatatire cu 10 ore fata de modelul anterior. 

MacBook Air este de 3 ori mai rapid decat cel mai bine vandut laptop Window si mai rapid decat 98% dintre toate notebook-urile. Are un ecran de 13,3 inci si nu are nevoie de niciun ventilator. Incarcatorul pentru Air are 30 W si acest laptop se gaseste in versiuni de auriu, argintiu si gri. 

MacBook Pro si Air sunt la fel. Au porturi Thunderbolt si o mufa pentru casti. Au o memorie RAM de 8 GB si un spatiu de stocare de 256 GB, au Face ID, senzori Touch ID si video de 720 pixeli. Pro are un ecran mai bun, durata de viata a bateriei mai mare si are un incarcator de 61 W si vine in argintiu si gri. 

Mac Mini vine in 8 GB RAM si 256 GB spatiu de stocare, are mufa pentru casti, 2 portui Thunderbolt, 2 porturi USB-A si un HDMI 2.0. 

Prin urmare, Apple si-a lansat ultimele dispozitive din acest an, cele 3 MacBook-uri care sunt dotate cu primul procesor al Apple, fiind mai puternice decat un model Intel, iar durata de viata a bateriei este mult mai mare.