Telefon resigilat sau nou nout

Telefoanele sunt din ce in ce mai scumpe, mai ales daca vrei sa iti cumperi un model nou lansat, cum ar fi Samsung Galaxy S20 Ultra care costa 60.000 de lei. Pretul este urias pentru un telefon. In orice caz nu se merita sa cumperi un telefon la lansare, mai bine mai astepti putin pentru ca pretul va scadea treptat. Dar daca iti doresti un anume telefon care are un pret prea mare si nu ti-l permiti, mai bine te uiti sa vezi daca este in stoc acel model, dar resigilat. Nu prea sunt persoane care opteaza la aceasta solutie pentru ca le este frica sa nu primeasca un telefon stricat sau spart. Tocmai de aceea, in randurile de mai jos voi explica ce inseamna un telefon resigilat si ca nu trebuie sa iti fie frica sa alegi aceasta varianta. 

Daca o persoana a cumparat, sa presupunem, un Iphone XS Max, l-a folosit pentru o perioada maxima de 30 de zile si a realizat ca de fapt nu ii place modelul, ca avea alte asteptari, unele mai mari, are dreptul de a face retur in perioada maxima de 30 de zile. El va face returul, se va verifica in ce stare este telefonul, daca se afla intr-o stare urata, adica daca este zgariat, spart sau prezinta alte defectiuni, returul nu va fi acceptat, iar persoana va fi nevoita sa pastreze telefonul. Dar daca returul este acceptat, pentru ca telefonul este intr-o stare perfecta, acel telefon va fi scos la vanzare cu un pret mai mic cu vreo 200-300 de lei fata de celelalte modele. Asa ca, daca gasesti Iphone XS Max resigilat, in conditiile in care bugetul tau nu iti ajuge pentru a-l cumpara nou nout, poti sa il cumperi resigilat, pentru ca nu vei gasi in cutie telefonul spart, astfel incat sa fie nevoie de o inlocuire a display-ului la Iphone XS Max. Acest lucru nu se poate intampla, pentru ca telefonul se verifica inainte de a se accepta returul. 

Acest lucru se aplica si in cazul altor gadget-uri (laptop, tableta, computer) sau ale electrocasnicelor. Cele resigilate vor beneficia de o reducere. Daca un obiect este resigilat nu inseamna ca este stricat si ca nu se mai poate folosi, dar din motive etice si logice, compania trebuie sa resigileze produsele returnate si sa le scoata la vanzare la preturi mai mici. 

Acestea fiind spuse, daca vrei sa iti cumperi un telefon, doar ca pretul sau este prea mare, nu ezita sa abordezi varianta de a-l cumpara resigilat, pentru ca nu vei primi un telefon spart sau stricat, un telefon resigilat inseamna ca nu esti primul utilizator, dar telefonul este functional, ba chiar se afla intr-o stare foarte buna, ca si cand ar fi nou nout.